منتدى الرفشة الحديث
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الرفشة الحديث

منتدى الرفشة الحديث لكل شىْ مفيد
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلا وسهلا بكم فى منتدى الرفشة الحديث ..... نتمنى لكم قضاء اسعد الاوقات معنا .....مع تحيات المدير العام / عمر كمال مصطفى
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» سؤال غريب جداً بس الأغرب هو الجواب
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالسبت مارس 07, 2015 9:11 am من طرف Alazizobilleh

»  نداء عاجل إلى الأعضاء الجدد الرجاء الدخول فوراُ
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالسبت مارس 07, 2015 8:55 am من طرف Alazizobilleh

» مصر شركة التسويق الالكتروني|تصميم مواقع| شركة النيل التسويق الالكتروني وتصميم المواقع | مصر شركة التسويق الالكتروني| مصر شركة التسويق الالكتروني|
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالخميس فبراير 07, 2013 11:10 am من طرف هيثم فتحي عبد السلام

» basel salah
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 09, 2011 7:41 pm من طرف عمر كمال

»  أفلام فيديو لتعليم كل شئ عن الكمبيوتر والانترنت بالصوت والصورة تفصيلا
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالخميس سبتمبر 01, 2011 2:33 am من طرف eng reda mostafa

» مواجهة تحديد المعالم لشباب مصر امام البرازيل في مونديال كولومبيا
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالجمعة يوليو 29, 2011 11:13 pm من طرف مصطفي كمال مصطفي

» خبر رياضى مفرح
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالجمعة يوليو 29, 2011 11:08 pm من طرف مصطفي كمال مصطفي

» عمر كمال الجديد
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالأحد أبريل 10, 2011 6:33 pm من طرف عمر كمال

» أجمل ثلاث قصائد عن الحج
الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالسبت يناير 15, 2011 8:23 pm من طرف مصطفي كمال مصطفي

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
مصطفي كمال مصطفي
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
عمر كمال
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
كمال مصطفى النحاس
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
حسام حسن
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
احمد ابو الشيخ
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
Alazizobilleh
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
king
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
eng reda mostafa
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 
هيثم فتحي عبد السلام
الكواااارع وفته الكوارع I_vote_rcapالكواااارع وفته الكوارع I_voting_barالكواااارع وفته الكوارع I_vote_lcap 

 

 الكواااارع وفته الكوارع

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مصطفي كمال مصطفي
عضو متألق
عضو متألق
مصطفي كمال مصطفي


عدد المساهمات : 32
تاريخ التسجيل : 15/12/2010
العمر : 23
الموقع : /arrafasha.yoo7.com/u3

الكواااارع وفته الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: الكواااارع وفته الكوارع   الكواااارع وفته الكوارع I_icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 8:57 pm

ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه


الطريقه

نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه


تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم

تعالو نجهز الفته

انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن


وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه

حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع


نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز




الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى

وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم


دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل


الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى

(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))



نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف


طبعا ده جزء من الممبار


نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح


نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير


نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى


وده من الدااااخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكواااارع وفته الكوارع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الرفشة الحديث :: مطبخ الرفشة-
انتقل الى: